Op bezoek bij Vrienden (van het FabLab)

Eén van de leuke dingen van werken bij het Fablab is op bezoek mogen bij “Vrienden van het FabLab”. Binnen kijken bij de bedrijven uit de regio. Zien wat voor een moois er in de regio gemaakt wordt. 

En niet alleen het bedrijf bekijken, ook de mensen ontmoeten die het met hun vakkracht draaiende houden. In gesprek gaan en kijken op welke manier we gezamenlijk de jeugd kunnen enthousiasmeren voor werken in de techniek.

In het FabLab komt nu een groep heel verschillende jonge mensen. Jonge mensen die enthousiast worden bij ontwerpen, programmeren, solderen of wat we ook maar aanbieden. Het zijn net sponsen. En het plezier waarmee de jongelui elke keer weer komen doet ons goed.

Helaas weten veel van deze jonge mensen niet wat er mogelijk is qua werken in de techniek. Daarom gaan we als FabLab in gesprek met de bedrijven in de regio. Hoe kunnen we een link leggen met het werk wat in de bedrijven gebeurd met een leuke activiteit voor de jongelui. Soms klein, soms wat groter.

Daarom zijn we als FabLab blij dat steeds meer bedrijven zich aansluiten als “Vriend van het FabLab”. Zij ondersteunen financieel het jeugdprogramma en wij leggen de link met het werk wat zij doen. Stapje voor stapje gaan we passende activiteiten ontwikkelen.

En dan is het toch leuk dat ons “Vriendenbordje” in de entree hangt van onze vriend Vriend b.v.

Binnenkort aandacht voor onze nieuwe Vrienden! Ook Vriend van het FabLab worden? Check onze website of stuur gewoon een e-mail naar welkom@fablabcoevorden.nl .