25 januari 2024

Digitaal tekenen

Logo’s, game karakters, posters … het zijn allemaal digitale tekeningen. Eenmaal een mooie tekening of ontwerp gemaakt? Dan kun je het zo vaak gebruiken als jij wilt. Wat gaat jouw digitale tekening worden? Een poster, gamekarakter of lasersnij ontwerp? 

Hoe kun je digitaal tekenen?

Wij hebben de volgende software voor je uitgekozen. Allebei is gratis dus je kunt er ook thuis mee aan de slag. Heb je nog niet zoveel computer- en tekenervaring, begin dan met Pixelart.

Inkscape: 

Start met Pixelart:

Dit is een gratis online programma waar je (kleine) pixeltekeningen in maakt. Zet je meerdere afbeeldingen achter elkaar, dan kun je een gifje (mini filmpje) maken. De afbeeldingen die je maakt, kun je gebruiken in bijvoorbeeld Scratch. Ook kun je de afbeeldingen graveren met de laser.

Aan de slag: https://www.pixilart.com/draw

Bekijk hier wat je allemaal met Pixelart kunt doen. Uitleg & inspiratie!

Daag jezelf uit met Inkscape!

Dit is ook een gratis programma. Je moet hem wel op je computer downloaden. Voor Inkscape is het fijn als je al ervaring hebt met verschillende soorten software en je een (korte) instructie krijgt. Als je de basis kent, kun je zelfstandig verder leren. Met Inkscape kun je niet alleen prachtige afbeeldingen maken, maar kun je ook hele mooie ontwerpen voor de lasersnijder maken.

Download hier Inkscape: https://inkscape.org/ 

Tijdens Club FabLab geven we af en toe een instructie Inkscape.