Succes jeugdactiviteiten FabLab Coevorden

Schooljaar 2021/2022 konden we eindelijk op volle kracht draaien. Voor de jeugd waren er geen belemmeringen om activiteiten te organiseren. Hoewel het af en toe wel spannend was of we mochten en konden draaien. Een verkoudheid kon immers al roet in het programma gooien. 

Maak-Middag

Twee keer per maand is er op woensdagmiddag een Maak-Middag. Kinderen kunnen zich per keer opgeven. Soms hebben we een thema (bijv. moederdagcadeautjes maken), soms kunnen de kinderen vrij kiezen. Kinderen kunnen tijdens deze Maak-middagen kennismaken met het het Fablab, digitaal ontwerpen, 3D printen en lasersnijden.  We mogen regelmatig nieuwe kinderen begroeten en een aantal kinderen schrijven zich regelmatig in.

Tot de zomer hebben we de volgende activiteiten op het programma staan:

  • woensdag 18 mei – Taarttopper ontwerpen (lasersnijden)
  • woensdag 1 juni – Vaderdag cadeautje maken (3D printen)
  • woensdag 15 juni – Maak-Middag (lasersnijden)

Opgeven kan hier https://www.fablabcoevorden.nl/aanmelden/ 

Club FabLab

In de 2e helft van 2021 zijn we gestart met Club FabLab. Een groep van 9 kinderen kwam 1 keer per maand programmeren. De wens van de kinderen en coaches was al snel om dit uit te breiden. In 2022 komen we daaro 2 keer per maand bij elkaar. Ook doen we meer dan alleen programmeren! We maken kennis met solderen, 3D ontwerpen en micro:bit. Inmiddels hebben we al een groep van 22! kinderen.

Gezien het succes willen we op termijn Club FabLab uitbreiden. We willen graag meer kinderen het plezier geven van deelname aan Club Fablab. Daarnaast willen we ook graag het aanbod aan technieken vergroten.

Vrijwilligers

Zowel bij de Maak-middagen als bij Club FabLab kunnen we niet zonder de inzet van vrijwilligers. Het is niet nodig om al ervaring met lasersnijden/3D printen/ programmeren te hebben. Liefde voor techniek en graag met jeugd willen werken is voldoende. Wij leren je de rest aan.

enthousiaste vrijwilligers Fablab Coevorden

Interesse? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.