11 mei 2020

Ondernemer

Bedrijven zorgen voor relevant onderwijs. Wat speelt er in jullie branche? Weten kinderen en jongeren wel hoe het werken in de techniek er echt uitziet? De beeldvorming begint al op jonge leeftijd. Geef de kinderen en jongeren in Coevorden een realistisch beeld en zorg dat de juiste jongeren kiezen voor een technische vervolgopleiding.

De jeugd van nu is de toekomst van jullie bedrijf. Op verschillende manieren kunnen jullie als bedrijf investeren in deze toekomst.

  • Gastlessen geven.
  • Meedoen met ondernemersdagen.
  • Tieners en jongvolwassenen voor een kortere of langere periode uitdagen met relevante “problemen” uit jullie bedrijf. Jullie geven hen een inkijkje in het echte werk en zij geven jullie inspiratie en mogelijk verrassende oplossingen.

Jullie krijgen zo zicht op het talent van de toekomst. Maak ze alvast warm voor jullie bedrijf.

Verbinder

Je wilt als bedrijf niet door elke leerkracht en elke leerling apart benaderd worden. Daarnaast wil je effectief je tijd in het onderwijs steken. Daarom is het FabLab er als verbinder tussen het onderwijs en de bedrijven. Wil een school iets in samenwerking met een bedrijf doen, dan gaat dat via het FabLab. Wij filteren de juiste aanvragen en koppelen de wensen van een school zoveel mogelijk aan bestaande activiteiten. Andersom net zo. Als een bedrijf input van jongeren nodig heeft op welke manier dan ook. Dan koppelen wij het bedrijf aan de juiste school en activiteit. Op deze manier willen we als FabLab de communicatie stroomlijnen en effectief het bedrijfsleven aan het onderwijs koppelen.

Gebruik FabLab en de machines

Het FabLab en de machines die er staan zijn er voor de bedrijven en ZZP’ers in de regio Coevorden. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Een kapot onderdeel namaken met de 3d printer of de lasersnijder.
  • Leuke merchandise maken voor je bedrijf.
  • Een prototype maken.
  • Een bepaald product in productie maken.
  • En nog veel meer.

Het idee achter het FabLab is dat we van elkaar leren en elkaars ontwerpen kunnen en mogen gebruiken. Wil je jouw idee niet delen, dan huur je het FabLab af.

Prijslijst FabLab Coevorden 2021

In ontwikkeling

Het FabLab Coevorden is in ontwikkeling. Achter de schermen lopen al diverse samenwerkingen met een aantal bedrijven. Wil je met jouw bedrijf ook aansluiten met jullie ideeën? Neem dan contact op het Kirsten Kosters, de FabLab coördinator.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe ontwikkeling.