25 januari 2024

Micro:Bit

Maak bouwwerken met eigen geprogrammeerde Led-reclame. Of bouw een autootje en bestuur deze met de micro:bit. Of wil je liever een eigen game-controller maken voor jouw Scratch game? Dat kan allemaal met de Micro:bit.

De Micro:bit is een minicomputer die jij kunt programmeren. In het begin heb je niet veel meer nodig dan de micro:bit, een usb-kabel en eventueel een batterij. Daarna kun je het steeds meer uitbreiden en combineren met andere dingen die je al kunt.

Hoe kun je de Micro:bit gebruiken?

Ga naar deze website voor jouw programeer-gereedschap: https://makecode.microbit.org/

Je kunt zonder account aan de slag. Met account kun je jouw gebouwde programma’s eenvoudig opslaan.

De Micro:bit met wat extra spullen hebben we in het FabLab liggen. Tijdens Club Fablab kun je deze gebruiken.

Start met:

Ga naar de website van Expeditie Micro: bit: www.expeditiemicrobit.nl. Kies de Micro:spelen of Expeditie Micro: bit.

Micro:spelen: “Ontwerp met elkaar de micro:spelen; een vet tournooi met allerlei spellen met een micro:bit.”

Expeditie Micro:bit: “Programmeer je eigen idee! Ga op avontuur met de mini-computer. “ Je leert hier ook hoe je losse kabeltjes en ledlampen kunt verbinden met de Micro:bit.

Daag jezelf uit!

Als je de basis van de Micro:bit snapt dan kun je hem gaan gebruiken. Gebruiken om jouw “maaksels” net ff wat extra’s te geven. Bijvoorbeeld brandende ogen of rijdende wielen…

Op deze website staan wel 101 ideeën die je met de Micro:bit kunt maken.: www.microbit101.nl

Ga maar eens kijken! Sommige projecten zijn best pittig. Als je de uitleg nog niet snapt, start dan met een wat eenvoudiger voorbeeld. Als je veel met de Micro:bit werkt kun je steeds complexere dingen maken.

Ga via deze link direct naar de OneDrive met opdrachten van Micro:bit 101. 

Exact deze materialen hebben we niet standaard in het FabLab liggen. Je kunt spulletjes van thuis meenemen (zoals doosjes die anders in de papierbak belanden… of een oude barbie die wel kapot mag…).