Vrienden van het Fablab – Bedrijven sponsoren het jeugdprogramma

De kinderen en tieners van nu zijn de toekomstige werknemers. Als we goede techneuten en programmeurs nodig hebben, moeten we investeren in de jeugd! FabLab Coevorden zet daarom uitgebreid in op de jeugd.  

We zijn nog maar kort van start, maar we zien divers technisch talent bij ons binnen. Jongens en meiden met enorm 3D inzicht en creativiteit. Sommige jongens die het liefst alle robots en machines willen testen die in het FabLab staan. Nieuwelingen die bij Club FabLab eerst onwennig programmeren, maar na een uurtje het principe door hebben.

De meeste jongens en meiden komen zonder kennis en ervaring van 3D printen, programmeren en/of solderen. En het is onvoorstelbaar hoe snel sommige jongens en meiden bepaalde vaardigheden onder de knie hebben. Het plezier dat ze hebben en de spons die ze op deze leeftijd zijn als het gaat om opdoen van nieuwe ervaringen is onbetaalbaar. Wilt u graag dat dit talent over 10-15 jaar bij uw bedrijf aan de slag gaat? Investeer dan nu!

Het duurt nog even voordat deze talenten aan het werk kunnen. Maar deze talenten zijn een aanwinst voor Coevorden en omgeving en mogelijk wel voor jullie bedrijf. We willen graag dat deze talenten in de toekomst opnieuw aan de vrienden van het FabLab denken. Bijvoorbeeld omdat ze zo’n leuke opdracht hadden gedaan met materiaal uit de fabriek. Of dat ze een rondleiding mochten maken nadat ze gewerkt hadden aan een project wat aansluit bij een bedrijf.

Vanuit het Fablab hebben we kennis en expertise hoe we de activiteiten uit het FabLab kunnen linken aan de bedrijven. Uiteraard houden we rekening met de tijdsinvestering die jullie als bedrijf kunnen/willen maken. Daarom kijken we per vriendschap op welke manier we welk bedrijf kunnen laten aanhaken bij de diverse activiteiten.

Elke Vriend krijgt een gegraveerd bordje met Logo in het FabLab en eentje voor op het bedrijf. En daarnaast plaatsen we het logo op onze website. Het geld investeren we in de jeugd.

Wilt u net als deze bedrijven de jeugd enthousiasmeren voor techniek?

Wordt Vriend van het FabLab. Dit kan vanaf €100 tot €600 euro. We willen graag alle (technische) bedrijven onder de aandacht brengen bij de jeugd.

Ook Vriend van het FabLab worden? Vul onderstaand formulier in en mail dit naar welkom@fablabcoevorden.nl.

vriendenvanhetFabLabCoevorden_nov2021

FabLab Coevorden is een initiatief van Ondernemend Coevorden, Gemeente Coevorden, De Nieuwe Veste . Dit project is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.