Vakantie activiteit – 3D mini’s maken

Wat zijn kinderen toch creatief. De kinderen krijgen eerst een korte uitleg. Daarna moeten ze vooral zelf proberen. We willen de kinderen op weg helpen, zodat ze daarna zoveel mogelijk kunnen maken wat ze zelf willen. En dat is gelukt!

Zoveel verschillende kinderen, zoveel verschillende ideeën. Sommige kinderen werkten voor het eerst in Tinkercad en anderen hadden al wat meer ervaring. Voor deze opdracht maakt het niet uit. Je kunt elke keer weer een andere 3D mini maken, maar dan helemaal anders. Zo wilde één van de deelnemers volgende keer een 3D mini maken met een ingewikkeld oog. Dat was nu niet gelukt. Je kunt ook niet alles in 1,5 uur doen en dat is niet erg.

Deze keer zijn er huizen, mevrouwen, poppetjes, raketten, konijnen en minions gemaakt. Ook een heuse telefoon met oplader (ze pasten in elkaar! Knap hoor). De euro was niet helemaal geworden zoals bedacht, maar de dobbelsteen was wel een succes.

Na de zomervakantie maak ik het programma voor september tot en met december bekend. Dan staan er maak-middagen (vergelijkbaar met huidige workshops) en club FabLab op de planning. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nu gaat het FabLab even dicht. Vanaf 16 augustus zijn we weer bereikbaar.