Vakantie activiteit – kaart maken

Gisteren hebben wij de eerste vakantie workshop gegeven. Het was een druilerige dag, dus perfect om lekker aan de slag te gaan in het FabLab.

Er komt inmiddels al een vertrouwd clubje kinderen naar ons toe. Leuk dat we de kinderen leren kennen. En zo leuk om hun enthousiasme te zien.

Deze keer gingen ze een kaart ontwerpen voor de lasersnijder. Opnieuw in Tinkercad! In dat tekenprogramma kun je hele mooie dingen maken voor de 3D printer en lasersnijder. Met de opdrachten die ze maken leren de kinderen steeds beter tekenen en krijgen ze ruimtelijk inzicht. Het 2D tekenen voor de lasersnijder is echt wel ff anders dan 3D tekenen voor de 3D printer. En ze gaan naar huis met iets moois wat ze zelf hebben gemaakt.

Het maken van een kaart is een perfecte opdracht om mee te starten. Nu werken alle kinderen nog aan één en dezelfde opdracht. Straks (nieuwe seizoen) kunnen ze kiezen uit verschillende opdrachten. Zo hoef je nooit hetzelfde maken. Het kan natuurlijk wel! Want het is natuurlijk ook heel leuk om nog een keer een mooie kaart, 3D mini of fotolijstje te maken.

De kinderen mogen kiezen!

Kinderen pikken verrassend snel nieuwe dingen op. Ze komen binnen en je ziet dat ze nog niet vaak met een muis op een computer gewerkt hebben.

Maar al snel klikken en slepen ze erop los. Duurde het een uur om 1 kaart af te krijgen, ging de 2e veel sneller.