Ontdekken van talenten bij Club FabLab – Sten en Liz in het nieuws

Twee van onze Club FabLab leden kwamen afgelopen week in het nieuws. Zo leuk om te lezen hoe ze hun ervaringen uit het FabLab inzetten in hun 3D print bedrijfje (wild_3D).  Dit is precies de reden waarom het FabLab zo belangrijk is voor de jeugd. Als je nog nooit kennis hebt gemaakt met deze nieuwe techniek, dan kun je het ook  niet gebruiken. Wij hopen dat Sten en Liz nog meer leren en plezier hebben in wat ze maken nu ze al deze aandacht voor hun bedrijfje krijgen.

Naast Sten en Liz zijn er meer kinderen die na aanleiding van één of meerdere activiteiten een 3D printer hebben gekocht en thuis volop aan het printen en ontwerpen zijn. Kennismaken met was net even dat zetje in zelfvertrouwen wat ze nodig hadden om er mee thuis aan de slag te gaan.

Sommige kinderen combineren techniek met handel. Zoals Liz en Sten die hun eigen bedrijfje gestart zijn. Anderen gaan thuis een bestuurbare robot maken en combineren 3D printen met andere techniek. Bij weer andere kinderen zie je een creatief brein en poppen er meer ideeën in hun hoofd om te maken dan tijd dat ze hebben. Anderen hebben misschien moeite met lezen, maar na een poosje stoeien met een programeer code valt het kwartje. Is de logica van het programmeren helder en gaat deze jongen met veel zelfvertrouwen naar huis.

Voor elk van deze kinderen, met elk een verschillend talent is er ook een andere plek in de technische wereld. Zo mooi dat al deze kinderen in het FabLab op hun eigen tempo hun talenten mogen ontdekken. Als FabLab Coördinator kan ik zeggen dat ik al heel veel verschillend talent heb ontdekt. Ik wordt enthousiast als ik deze glunderende koppies zie. 

Liz (9 jaar) en Sten (11 jaar) nu al twee technische ondernemers! Lees hier het hele artikel van RTV Drenthe en bekijk de reportage: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/177879/Sten-11-en-Liz-9-uit-Noord-Sleen-verkopen-zelfontworpen-mondkaphaakjes