Volwassenen kunnen leren 3D printen en lasersnijden in FabLab Coevorden

FabLab Coevorden start in maart met workshops voor volwassenen. Iedereen uit omgeving Coevorden die wil 3D printen en/of lasersnijden kan nu terecht bij het FabLab. “Deze workshop is geschikt als je nog geen enkele 3D print en/of teken ervaring hebt” aldus Kirsten Kosters, FabLab coördinator.

In de zomer van 2020 is het FabLab midden tijdens de corona pandemie opgericht. Inmiddels heeft het FabLab een druk bezocht jeugdprogramma. Op woensdagmiddagen zijn er Maak-Middagen waar kinderen (8-12 jaar) leren 3D printen en lasersnijden. Op vrijdagmiddagen is er Club FabLab. Een vaste club jongens en meiden die aan de slag gaan met diverse projecten.

In maart start het FabLab met het volwassenprogramma. Op zaterdag 19 maart kun je de basis leren van het lasersnijden en op woensdagavond 23 maart de basis van het 3D printen. Voor beide workshops is er geen voorkennis nodig.

Aanmelden voor de activiteiten (jeugd en volwassenen) van het Fablab kan op: https://www.fablabcoevorden.nl/aanmelden/. Betaling van alle activiteiten kan ook met de DOE-Mee pas (https://doe-mee.coevorden.nl/aanbod).

 

Het FabLab is een inspirerende werkplaats voor jong en oud. Er staan allerlei gave machines zoals 3d printers, lasersnijders en diverse robots (en nog meer). FabLab Coevorden is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.