Bezoek wethouder en presentatie aan ouders/verzorgers – Club FabLab

Afgelopen periode zijn we op Club FabLab druk bezig geweest. Met elkaar hebben de jongelui een stad ontworpen. De wildste idee├źn zijn langsgekomen… en gesneuveld :). Er is geprobeerd, getest en aangepast. Daarnaast zijn een aantal fanatieke programmeurs lekker verder gegaan met hun games.

De kinderen waren nog druk bezig met het afronden van de stad… solderen, lijmen, plakken, snijden etc. toen dhr. Steven Stegen (wethouder gemeente Coevorden) een kijkje kwam nemen.

Twee van de clubleden lieten zien hoe je met de lasersnijder een kaart kunt snijden. Een heel aantal van de kinderen kan nu helemaal zelfstandig een ontwerp maken en deze uitsnijden op de lasersnijder. Het mooiste is dat je vervolgens van de ouders hoort dat ze vervolgens thuis ook veel meer durven als het gaat op het gebied van techniek. Zoals zelf een app installeren.

Dit lijkt misschien een klein ding. Maar zo zie je dat de lasersnijder een middel is waardoor je andere belangrijke vaardigheden leert.

“We zien dat alle kinderen zich enorm ontwikkeld hebben afgelopen periode. Hun zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen is gegroeid! En heel leuk, veel van de deelnemers kunnen net als de twee jongens op de foto helemaal zelfstandig de lasersnijder bedienen.”

De wethouder kon in alle rust in gesprek met de kinderen terwijl ze druk bezig waren met de afronding van hun stad. Er werd super hard doorgewerkt, want om 17.10 waren de ouders/verzorgers uitgenodigd. Nog niet alle onderdelen waren af. Er is tot het einde toe hard doorgewerkt. Maar het resultaat mag er zijn!

Diverse woningen, gesneden en geprint. Een raket en een reuzenwortel, compleet met “tuintje”. Ook inwoner “Henk” ziet u op verschillende plaatsen. De racebaan is te vinden op een nieuwe plaat. Compleet met zelfrijdende autootjes…(zie het filmpje).