Elk nadeel heb zijn voordeel

Corona heeft op veel dingen invloed. Ook op het deelnemers aantal tijdens de Maak-middagen. Eerst weten we niet of we wel mogen, en als we wel mogen zijn er nu regelmatig afmeldingen omdat kinderen in quarantaine zitten. Niks aan te doen, deze kinderen komen gewoon een volgende keer. Daardoor zijn we af en toe wel met een klein clubje. Maar ook met een klein clubje kunnen we een leuke maak-middag hebben. Dus ongeacht het aantal deelnemers, we gaan door.

Zo waren er afgelopen woensdag maar 3 deelnemers. Voordeel, ze hadden allemaal al ervaring met tekenen in Tinkercad voor de lasersnijder. Ze wilden allemaal een huisje maken. Laat dat nou net een voorbeeld zijn wat ik die ochtend voor mijzelf had uitgeprobeerd. Hier was nog geen keuzekaart van.

Maar omdat er maar 3 ervaren deelnemers waren was dit geen probleem. Ze gingen lekker aan de slag met ontwerpen aan de hand van het voorbeeld wat op tafel stond. We kwamen erachter dat bij dit ontwerp de volgorde waarop je de onderdelen maakt belangrijk is. Zodat je geen dubbel werkt hoeft te doen en dat de maten blijven kloppen.

Het moeilijkste van dit ontwerp is zorgen dat de gaten waarmee je het huisje in elkaar zet de juiste maten hebben. En dat je ze precies op de juiste plek zet.

Met deze informatie, en natuurlijk met de foto’s van de gemaakte ontwerpen kon ik aan de slag voor een nieuwe keuzekaart. Dus, vanaf vandaag hebben we een nieuwe keuzekaart “huisje maken”. Dit is een expert kaart (niveau 3).

Ik ben benieuwd wat voor een huisjes de andere kinderen gaan maken. Want je kunt het ontwerp helemaal naar je eigen smaak aanpassen!

Wil jij ook leren hoe je zo’n huisje maakt? Kom dan naar één van onze Maak-middagen:
https://www.fablabcoevorden.nl/aanmelden/