Eerste vrijwilligersbijeenkomst FabLab Coevorden

FabLab Coevorden bestaat al twee jaar!! Inmiddels hebben we een mooi aantal professionals die zich als coach en/of vrijwilliger inzetten voor het FabLab. Gisteravond mochten we de allereerste officiële vrijwilligersbijeenkomst houden. Extra speciaal als je bedenkt dat we in de twee jaar dat we bestaan ongeveer 1,5 jaar daarvan in lock-down zaten (met wisselende beperkingen). 

Als coördinator kende ik de achtergrond van alle vrijwilligers en coaches al. Maar ik moet bekennen dat ik het indrukwekkend vond om dit tijdens de kennismaking allemaal achter elkaar te horen. Iedereen heeft een andere achtergrond, eigen ervaring. Maar de gemene deler was toch wel:

  • We willen allemaal kinderen en jongelui enthousiast maken voor techniek (elektronica, 3D modeleren, programmeren, etc)
  • We willen allemaal graag zelf nieuwe dingen leren.
  • We willen onze eigen kennis en plezier graag overdragen op anderen.
  • We zien zoveel leuke dingen en mogelijkheden… helaas zitten er maar 24 uur in een dag.

Als FabLab Coördinator ben ik ontzettend blij met de hulp en de input van de vrijwilligers en coaches. Bedankt!

Wil je ook als vrijwilliger aan de slag? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek om te kijken op welke manier jij jouw steentje kunt bijdragen aan het FabLab en tegelijk je zelf kunt ontwikkelen in het FabLab. Stuur een e-mail naar welkom@fablabcoevorden.nl, dan krijg je een reactie van Kirsten Kosters (de Fablab coördinator, 2e van rechts op de foto).

vrijwilligers fablab coevorden