Afsluiting 1e seizoen Club FabLab

Wat hebben we een mooi half jaar Club Fablab achter de rug. Begonnen we in januari met de “oude” groep van 8 kinderen, eindigden we met een club van 22 kinderen! Elk kind wat afgelopen periode kwam kijken, wilde graag blijven bij de club. Daardoor zaten we snel vol met een maximaal aantal deelnemers.

Op 24 juni hadden we een mooie afsluiting met de ouders. Trots vertelden de kinderen wat ze hadden gemaakt. Er waren diverse games/animaties gemaakt in Scratch. Ook hadden een aantal kinderen een zeepbootje in Tinkercad ontworpen. Zouden de uitgeprinte versies blijven drijven? En kan ik opnieuw een stoplicht bouwen met de micro:bit?

zeepbootjes club Fablab

 

 

 

 

 

 

 

 

certificaat club Fablab

Afgelopen jaar stond in het teken van nieuwe dingen proberen. Niet alleen de deelnemers hebben veel nieuwe dingen geprobeerd. Ook de coaches probeerden steeds nieuwe dingen uit. Om zo een steeds beter programma te kunnen neerzetten voor de deelnemers. Vandaar dit certificaat als herinnering aan afgelopen seizoen.

Een aantal kinderen zijn (voorlopig) gestopt omdat ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Dit hoeft niet, ook als je niet meer op de basisschool zit ben je van harte welkom bij Club FabLab. Maar het is wel begrijpelijk dat deze kinderen even een nieuw ritme moeten vinden. Ik verwacht een aantal op een later moment terug… als deelnemer of als junior Coach.

Na 1 jaar concluderen we dat Club FabLab een groot succes is. De kinderen die komen, willen graag terug komen. We zien elk kind groeien in zijn of haar ontwikkeling. We willen graag meer kinderen de kans geven. Daarom zijn we achter de schermen druk bezig om nog een Club FabLab te starten.