9 april 2020

Over ons

FabLab Coevorden

Het FabLab Coevorden is een initiatief van Ondernemend Coevorden, de Nieuwe Veste, het primair onderwijs, Drenthe College en de gemeente Coevorden.

FabLab coördinator

Kirsten Kosters - FabLab coördinator CoevordenKirsten Kosters is de FabLab coördinator. Zij regelt en organiseert alles omtrent het FabLab. Zij heeft contact met de bedrijven, scholen, gemeente en anderen. Zij heeft het overzicht van alle activiteiten die in en rondom het FabLab Coevorden gebeuren. Wat we organiseren in het FabLab bepaalt ze niet alleen. Dit doen we met de stuurgroep. In die stuurgroep zitten de bedrijven, scholen en gemeente. Met elkaar maken we het FabLab Coevorden.

Als je mailt of belt met het FabLab Coevorden krijg je antwoord van Kirsten.

e-mail: welkom@fablabcoevorden.nl
telefoon: 06 496 37 240

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

Dit project is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.

FabLab wereldwijd

Een FabLab is een werkplaats die aangesloten is op een wereldwijd netwerk van labs. Op dit moment zijn er in de BeNeLux circa 75 FabLabs en wereldwijd 1200! Het principe van een FabLab is om multidisciplinair kennis en ideeën volgens het open source principe te ontwikkelen en te delen. Hiermee worden lokale en regionale technologische ontwikkelingen en ideeën “uit het werkveld” gestimuleerd en wordt bijgedragen aan het lokale kennisnetwerk. FabLabs spelen daardoor een sleutelrol in de ontsluiting van technologie en wetenschap, educatie, netwerken en innovaties (veelal eerste prototypes en experimenten).

Check hier de andere FabLabs https://fablab.nl/fablabs-in-de-benelux/